Τετάρτη, Ιανουαρίου 02, 2008

"ΧΙΟΝΙΑ" ΠΟΛΛΑ


Έπιασε τόπο τελικά η "προσευχή του Καλαβρυτινού" που δημοσίευσε στο προηγούμενο φύλλο της " Η Φωνή ". Το μάνα έξ ουρανού έπεσε νωρίς και τα Καλάβρυτα πλέον βιώνουν μια από τις καλύτερες ενάρξεις σεζόν στην ιστορία τους.
Βάλσαμο για τις επιχειρήσεις των Καλαβρύτων που τόσο πολύ πλήγησαν την περασμένη άνυδρη σεζόν του χειμώνα .Βάλσαμο και για την δημοτική μας επιχείρηση που ξεκίνησε μετά από πολλά χρόνια να εισπράττει εισιτήρια πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Οι επισκέπτες χιονοδρόμοι στερημένοι και αυτοί , έσπευσαν να απολαύουν τις χιονισμένες πλαγιές που τόσο τους έλειψαν δίνοντας μια ανευ προηγουμένου ζωντάνια στην πόλη μας.
Χωρίς να μπορούμε να προδικάσουμε αν στο σύνολο της πρόκειται για μια καλή σεζόν ή όχι ,το καλό ξεκίνημά της δίνει μια θετική διάθεση σε όλους μας. Μια διάθεση όμως που θα μπορούσε να εξελιχτεί σε παγίδα αν λησμονήσουμε τα μηνύματα και τους προβληματισμούς που μας δημιούργησε η περσινή ομολογουμένως δύσκολη σεζόν. Και είναι αλήθεια πως σε μια κακή περίοδο ο άνθρωπος μπαίνει θέλοντας και μη στην διαδικασία να σκεφτεί , να προβληματιστεί ή ακόμα περισσότερο να γκρινιάξει , ανάλογα με τον χαρακτήρα του. Μόλις όμως βελτιωθούν τα πράγματα οι πιο πολλοί ξεχνούν τα όσα συνέβησαν ,απολαμβάνοντας με υπέρμετρη αισιοδοξία μια προσωρινή ευημερία σαν να ναι παντοτινή.
Τέλος δεν πρέπει να ξεχνούμε ποτέ τον μεγάλο μας ασθενή , το Χ.Κ.Καλαβρύτων που μετά από έναν 20αετή κύκλο στέκετε στην κυριολεξία στην κόψη του ξυραφιού περιμένοντας ουσιαστικές αλλαγές που θα συντελέσουν στην επιβίωσή του. Σε πολλούς πλέον τομείς είτε το θέλουμε είτε όχι βρισκόμαστε σε δρόμο χωρίς επιστροφή .Η παλαιότητα των μηχανημάτων και του γενικότερου εξοπλισμού , η επικείμενη αλλαγή μορφής και η προσαρμογή του στις νέες κλιματολογικές συνθήκες δεν αφήνουν περιθώρια για ολιγωρία.
Οι όποιες πραγματικά φιλότιμες και αξιέπαινες προσπάθειες γίνονται φέτος , φαντάζουν απλώς παυσίπονα και όχι θεραπεία. Γιατί τα παυσίπονα είναι για να ανακουφίζουν τον ασθενή , όχι να τον θεραπεύουν. Και στη φάση αυτή το χιονοδρομικό κέντρο χρειάζεται χειρουργική επέμβαση για να επιβιώσει.

Καλή χιονοδρομική σεζόν εύχομαι ...και το μυαλό στο κεφάλι.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Φωνή των Καλαβρύτων» ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2008