Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 01, 2005

Κίνηση καταστηματαρχών ενοικιάσεως Ski & Ξενοδόχων για τις τιμές και τον τρόπο λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων

Αίτηση ακρόασης στην πρώτη συνεδρίαση για την νέα χιονοδρομική περίοδο κατέθεσαν στο Δ.Σ. του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων το σύνολο των καταστημάτων Ενοικιάσεων & Σχολών Σκι σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ξενοδόχων Καλαβρύτων.
Με την ενέργειά τους αυτή, οι επαγγελματίες της περιοχής αξιοποιώντας τις εμπειρίες που αποκόμισαν την περασμένη χιονοδρομική περίοδο ,σκοπεύουν να καταθέσουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους γύρω από την πορεία και την λειτουργία του Χ.Κ.Καλαβρύτων.
Πρωτεύοντα δε ρόλο στους προβληματισμούς τους , αποτελεί η τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόστηκε τα δύο τελευταία χρόνια , λόγο της οποίας στην κυριολεξία ερήμωσαν τα Καλάβρυτα από χιονοδρόμους τις καθημερινές του χειμώνα, φέρνοντας τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο αλλά και τα καταλύματα σε δεινή θέση. Μαζί με την αίτηση οι επαγγελματίες κατέθεσαν ένα 2σέλιδο υπόμνημα με τις θέσεις τους πάνω στον περσινό τιμοκατάλογο καθώς και τους επίσημους τιμοκαταλόγους από τέσσερα ακόμα χιονοδρομικά της Ελλάδας αναλόγου αριθμού αναβατήρων με των Καλαβρύτων, ώστε να κάνουν τις ανάλογες συγκρίσεις τιμών με τους ανταγωνιστές.
Έχοντας άμεση επαφή καθημερινά με τους χιονοδρόμους επαγγελματίες και ξενοδόχοι γίνονται δέκτες τόσο των θετικών όσο και των αρνητικών σχολίων από τους πελάτες τους σε σχέση με την λειτουργία και τις τιμές του Χ.Κ.Καλαβρύτων. Έτσι με την κίνησή τους ελπίζουν να έχουν τον ανάλογο χρόνο να μεταφέρουν στην διοίκηση τα σχόλια αυτά , καθώς επίσης και τις δικές τους εμπεριστατωμένες προτάσεις για την βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου πάνω στο οποίο έχουν επενδύσει την βιωσιμότητα τους σχεδόν όλα τα Καλάβρυτα.
Παρακολουθώντας την παραπάνω σημαντική εξέλιξη , στο επόμενο άρθρο αναλύουμε το πολύ σοβαρό ζήτημα της τιμολογιακής πολιτικής του Χ.Κ.Καλαβρύτων σε σύγκριση με τα υπόλοιπα Χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, καθώς και το κατά πόσο αυτή αποτελεί βαρόμετρο στην προσέλευση επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή.

(Δημοσιεύθηκε στην «Εβδομάδα των Καλαβρύτων» Αρ.φυλ.262 την Τετάρτη 31/8/2005)


Γράψτε τα δικά σας σχόλια πάνω στο άρθρο που μόλις διαβάσατε ή απλώς δείτε τα σχόλια άλλων αναγνωστών.

6 σχόλια:

Τη 11:49 π.μ., Σεπτεμβρίου 08, 2005 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

To problima sas eine i prosbasi kai to xioni kai oxi i timologiaki politiki otan iparhi poli kalo service i timi epete .Den iparxi xionodromiko kentro stin europi opou na min exi kali prosbasi kai panta asxetos kerikon sinthikon xioni kata tin tapinimou gnomi eki prepi na estiasete dioti mono tote tha gemizi to kentro kathimerina kai apo makrines apostasis

 
Τη 3:26 μ.μ., Σεπτεμβρίου 08, 2005 , Ο χρήστης Blogger Βασίλης Κοκκότης είπε...

Πολύ σωστή η παρατήρηση σας σχετικά με την πρόσβαση και το θέμα του χιονιού.
Στο ζήτημα της πρόσβασης και του δρόμου έχουμε πολύ ευχάριστα νέα μιας και έγιναν πολλές εργασίες στην διάρκεια του καλοκαιριού (θα υπάρξει αναλυτικό άρθρο στην στήλη με φωτογραφίες)
Όσον αφορά το ζήτημα των παροχών και της λειτουργίας , είναι από τα θέματα που θα τεθούν από τους επαγγελματίες σκι και ξενοδόχους των Καλαβρύτων στο συμβούλιο του Χιονοδρομικού Κέντρου και θα απασχολήσουν φυσικά και την στήλη.
Είναι σημαντικό να μας στέλνετε και τις δικές σας προτάσεις στα παραπάνω ζητήματα ώστε να τις μεταφέρουμε εκεί που πρέπει?

 
Τη 3:01 μ.μ., Σεπτεμβρίου 27, 2005 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Το κυριότερο είναι, όπως ανέφερε και ο anonymous, η αξιοπιστία λειτουργίας των αναβατήρων και δεν μιλάμε για τα baby lift την Δάφνη τον Αχιλλέα και τον Ερμή αλλά για την Άρτεμης και την Στύγα και όχι μόνο για το εάν λειτουργούν αλλά και τον πόσο κόσμο μπορούν να εξυπηρετήσουν ανά ώρα, δεν είναι δυνατόν σε μία πίστα την οποία την κατεβαίνεις σε 2 με 5 λεπτά να θέλεις 15 λεπτά να ανέβεις και άλλα 15-30 λεπτά για αναμονή στην ουρά.
Και μην αναφερθούμε στην περίπτωση που τα δύο συγκεκριμένα lift είναι κλειστά τότε για κάποιον μεσαίο και έμπυρο χιονοδρόμο, το χιονοδρομικό δεν έχει τίποτα να του προσφέρει οπότε για ποιόν λόγο να έρθει για μερικές μέρες την καθημερινή, από την άλλη το Σαββατοκύριακο τα δύο lift αυτά είναι απλησίαστα από την μη δυνατότητα τους να εξυπηρετήσουν την ποσότητα του κόσμου.
Αυτό που έγινε τα τελευταία χρόνια, είναι ότι έγινε προσπάθεια ώστε να τραβήξει περισσότερο τουρισμό η περιοχή και έγιναν επενδύσεις σε δρόμους ξενοδοχεία και σαλέ. Δεν έχει γίνει όμως καμία απολύτως επένδυση στην ανάπτυξη του χιονοδρομικού, ως χιονοδρομικό αναβατήρες, πίστες, μείωση χρόνου αναμονής κ.λ.π. για την δυνατότητα διακίνησης περισσοτέρων χιονοδρόμων ανά ώρα. Από την άλλη το μόνο που έγινε είναι ότι λόγο της ανάπτυξης του χειμερινού τουρισμού στην περιοχή έχει πέσει κατακόρυφα η ικανότητα και δυνατότητα εξυπηρέτησης του χιονοδρομικού κέντρου.
Προσωπική μου άποψη , το μόνο το οποίο μπορεί να κάνει το χιονοδρομικό κέντρο ώστε να θεωρείται εβδομαδιαίος προορισμός , γιατί από τα Σ/Κ δεν βγάζεις τα έξοδα, είναι , θέμα αξιοπιστίας λειτουργίας αναβατήρων , δυνατότητα εξυπηρέτησης περισσοτέρων ατόμων ανά ώρα .

Με την εγκατάσταση επιπλέον ή νέων αναβατήρων, προς αντικατάσταση των παλιών ανάλογα με τα χρήματα τα οποία υπάρχει διάθεση να επενδυθούν (κάτι το οποίο δεν έχει γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια) και την εγκατάσταση τους σημεία κλειδιά, το Χ/Κ θα μπορεί να προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες.

Όπως το σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής για να τραβήξουν περισσότερο κόσμο στην περιοχή, προφανώς απευθύνονται στην κ. Γόβα και στον κ.Πούρο που θα έρθει για καφέ στο σαλέ το Σ/Κ και για κάνα ψαρονέφρι στην παραδοσιακή ταβερνούλα.

Ο τουρίστας χιονοδρόμος που θα πάει μία βδομάδα κάπου να κάνει σκι θα πάει στο εξωτερικό, δεδομένου ότι οι τιμές στην διαμονή είναι περίπου ίδιες οι ποιότητα παροχής υπηρεσιών πολλαπλάσια καλύτερες και στην διαμονή και στην χιονοδρομία και τα χιονοδρομικά λειτουργούνε αξιόπιστα.

Για περαιτέρω πληροφορίες σε θέματα επισημάνσεις προβλημάτων για την περιοχή και για ιδέες οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στο να βγει το χιονοδρομικό από την κακομοιριά του, οποιαδήποτε στιγμή είμαι στην διάθεση σας

 
Τη 10:33 μ.μ., Οκτωβρίου 03, 2005 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

eimai akribos tis idias apopsis!!!
an thelo na kano ski, oposdipote sto eksoteriko!!! kai den milame mono gia tis times alla propantos gia tin sigouria: ama kleiso mia ebdomada austria, eimai sigouros oti 7 imeres tha kano ski kai den tha kathomai sto "kato sale" na perimeno pote kei mpas tha anoiksoun oi pistes... auto den exoun katalabei oi upethinoi, esoda erxontai mono apo osous erxontai gia mia olokliri ebdimade kai oxi apo tous peristasiakous skier tis kuriakis!!!

 
Τη 3:23 μ.μ., Οκτωβρίου 13, 2005 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Εάν θέλουν τα Καλάβρυτα να προχωρήσουν και να μην εξαφανιστούν από τον χάρτη των χειμερινών προορισμών προφανώς πρέπει να πάρουν ριζικές αποφάσεις ώστε να αλλάξουν τα καθεστώτα τα οποία επικρατούν στην περιοχή και το χιονοδρομικό

<< Σημείωσε τέλος ότι γίνεται προσπάθεια οι εταιρείες GARAVENTA & DOPPELMAYER να πεισθούν να αναλάβουν το μάρκετινγκ και το μάνατζμεντ των υπολοίπων χιονοδρομικών κέντρων που λειτουργούν στην Δυτική Μακεδονία, ώστε να ξεφύγουν από την ερασιτεχνική λειτουργία τους και να φέρουν τον τουρισμό που αρμόζει και αξίζει στην περιοχή >>

 
Τη 3:23 μ.μ., Οκτωβρίου 13, 2005 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Εάν θέλουν τα Καλάβρυτα να προχωρήσουν και να μην εξαφανιστούν από τον χάρτη των χειμερινών προορισμών προφανώς πρέπει να πάρουν ριζικές αποφάσεις ώστε να αλλάξουν τα καθεστώτα τα οποία επικρατούν στην περιοχή και το χιονοδρομικό

<< Σημείωσε τέλος ότι γίνεται προσπάθεια οι εταιρείες GARAVENTA & DOPPELMAYER να πεισθούν να αναλάβουν το μάρκετινγκ και το μάνατζμεντ των υπολοίπων χιονοδρομικών κέντρων που λειτουργούν στην Δυτική Μακεδονία, ώστε να ξεφύγουν από την ερασιτεχνική λειτουργία τους και να φέρουν τον τουρισμό που αρμόζει και αξίζει στην περιοχή >>

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα