Κυριακή, Σεπτεμβρίου 25, 2005

Τεχνητή Χιονόπτωση και Νέες επενδύσεις στο ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ



Ένα πραγματικά ευχάριστο δελτίο τύπου λάβαμε από την Έδεσα και το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν όπου φαίνετε πως υπάρχει έντονη κινητικότητα εν όψη του φετινού χειμώνα.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου το οποίο και αναδημοσιεύουμε ,στο εν λόγο χιονοδρομικό
«..εξασφαλίσθηκαν σημαντικά κονδύλια που θα επενδυθούν στο κέντρο και συγκεκριμένα:

* Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία από την φετινή σεζόν συστήματος τεχνητής χιονόπτωσης που περιλαμβάνει τρία (3) ολοκαίνουργια κανόνια τελευταίας τεχνολογίας και δέκα (10) sticks
* Προμήθεια και αποθήκευση μέχρι την ερχόμενη χρονιά οπότε και θα υλοποιηθεί η εγκατάσταση, δύο εναέριων αναβατήρων τύπου «διθέσιας καρέκλας» μήκους 1.300 και 1.500μ αντίστοιχα.


Είναι προφανές ότι από τη λειτουργία και μόνο του συστήματος τεχνητής χιονόπτωσης που θα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει με χιόνι τις πίστες ...θα εξασφαλισθεί η συνεχής λειτουργία του κέντρου σε όλη τη χειμερινή περίοδο ανεξαρτήτως ύψους φυσικού χιονιού, αλλά κυρίως και πρωτίστως θα εξασφαλισθεί η έγκαιρη έναρξη λειτουργίας του κέντρου πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, πιθανόν και μέσα Νοεμβρίου, γεγονός που σε συνδυασμό με το μεγάλο υψόμετρο και τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, θα προσδώσει το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, αφού θα είμαστε το μοναδικό χ. κέντρο που θα λειτουργούμε από τόσο νωρίς και θα εκμεταλλευτούμε κατά τον καλύτερο τρόπο την επιθυμία των σκιέρ για καταβάσεις μέσα στον Νοέμβριο- Δεκέμβριο. Ταυτόχρονα θα υλοποιηθούν από τους ιδιώτες που απαρτίζουν τον «Όμιλο Συνεργαζομένων Επιχειρήσεων Χ. Κέντρου AEGEAN -KAIMAKTSALAN» νέες επενδύσεις σε εξοπλισμό, με συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα κοινοτικής πρωτοβουλίας LEADER + Ν. Πέλλας ... συνολικού προϋπολογισμού 250.000 euro. Επίσης αναμένεται και η υλοποίηση μιας επιπλέον επένδυσης, εφόσον εγκριθεί από το πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ «Βόρρας- Βεγορίτιδα» του ΠΕΠ Κ. Μακεδονίας, ύψους 150.000ευρό που θα αφορά την προμήθεια καινούργιου οχήματος χιονιού τύπου HASKY για την περιήγηση των επισκεπτών στις χιονισμένες κορυφές και το εκκλησάκι του Πρ. Ηλία. Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο, έμπρακτα, το πραγματικό ενδιαφέρον της διοίκησης και των επιχειρηματιών του χ. κέντρου για την συνεχή ικανοποίηση των αναγκών των χιονοδρόμων και προοιωνίζουν μια ακόμη ευχάριστη χιονοδρομική χρονιά στις εγκαταστάσεις μας.» -Δημ.Γλαράκης (Διευθυντής Χ.Κέντρου Καϊμακτσαλάν)

Η τελευταία πρόταση του Δελτίου τύπου συνοψίζει κατά την γνώμη μας όλη την ουσία του ζητήματος. Γιατί συνήθως όπου υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον , υπάρχει όραμα και ανάπτυξη. Από εμάς δεν μένει παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στα νέα τους σχέδια καθώς και η ελπίδα να αποτελέσουν το παράδειγμα για νέες επενδύσεις και στα υπόλοιπα χιονοδρομικά της χώρας...

------------------------------------------

(Δημοσιεύθηκε στην «Εβδομάδα των Καλαβρύτων» Αρ.φυλ.264 την Τετάρτη 28/9/2005)

2 σχόλια:

Τη 1:58 μ.μ., Σεπτεμβρίου 06, 2005 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
Τη 6:15 μ.μ., Σεπτεμβρίου 06, 2005 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ?ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ...ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΜΟΣ??????????????

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα