Σάββατο, Ιουλίου 24, 2010

Τα χρέη “πνίγουν” το Χιονοδρομικό Καρπενησίου

Εμφανίζεται στη λίστα των μεγαλο-οφειλετών του δημοσίου
Ισχυρό ράπισμα δέχτηκε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου από την δημοσίευση της λίστας με τους μεγαλο-οφειλέτες του δημοσίου, που ανακοίνωσε πρόσφατα το Υπουργείο Οικονομικών. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου εμφανίζεται ως μεγαλο-οφειλέτης.


Το Χιονοδρομικό Κέντρο εμφανίζεται να χρωστά σήμερα στο δημόσιο και σε διάφορους πιστωτές του, ποσό που ξεπερνά το 1,3 εκατ. ευρώ και που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποπληρωθεί με τα τρέχοντα έσοδα του Κέντρου από την χειμερινή εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων. Τα ετήσια έσοδα του Χιονοδρομικού ανέρχονται στις 250.000 ευρώ το πολύ. Προέρχονται από την ενοικίαση των Σαλέ σε ιδιώτες, ύψους 103.000 ευρώ, από το ενοίκιο που εισπράττει από τη λειτουργία της κεραίας των τηλεφωνικών εταιρειών, 20.000 ευρώ περίπου, ενώ τα υπόλοιπα προκύπτουν από την λειτουργία του κέντρου.

Την ίδια στιγμή έχει να πληρώσει υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται σε μόνιμη βάση χειμώνα - καλοκαίρι, άσχετα αν η χειμερινή περίοδος είναι περίπου 4 με 5 μήνες. Ενώ η συντήρηση των πιστών, των λιφτ και κυρίως ο αποχιονισμός της οδικής σύνδεσης με Καρπενήσι, που απορροφά τεράστια κονδύλια, έρχεται να ισοσκελίσει και πολλές φορές να εμφανίσει και ζημιές στην ετήσια χρήση του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Από την άλλη, τα χρέη του διογκώθηκαν τα τελευταία χρόνια, κυρίως την δεκαετία 1997 - 2007, παρά τις κρατικές επενδύσεις που έγιναν στις πίστες με την εγκατάσταση και λειτουργία νέων αναβατήρων, όπως επίσης και την αναβάθμιση του οδικού δικτύου από το Καρπενήσι μέχρι το Βελούχι.Σήμερα το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου βρίσκεται κυριολεκτικά πνιγμένο στα χρέη. Σύμφωνα με τα επίσημα περσινά στοιχεία, μέχρι τον Ιούνιο του 2009, τα συνολικά χρέη του ανέρχονται στο ποσό του 1.172.980 ευρώ. Αναλυτικά, οι υποχρεώσεις ανέρχονται στις 92.217 ευρώ για φόρους, 471.799 ευρώ σε Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, στο ΙΚΑ εν προκειμένου, 534.146 ευρώ σε προμηθευτές, ενώ σε πιστωτές και διάφορα υπάρχει ένα χρέος της τάξης των 74.816 ευρώ. Επίσης, υπάρχει και ένα σεβαστό ποσό που η εταιρεία χρωστά στους 3 εργαζομένους της.

Ευρυτανικά Νέα

http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/2010/07/blog-post_4464.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα