Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2005

ΤΟΡΙΝΟ 2006 - Η Ολυμπιακή φλόγα ανάβει στις 27 Νοεμβρίου στην αρχαία Ολυμπία


Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου ορίστηκε ως η ημερομηνία που θα ανάψει η Ολυμπιακή φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία με προορισμό το Τορίνο της γειτονικής μας Ιταλίας όπου θα διεξαχθούν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες τον Φεβρουάριο του 2006 .
Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Μίνως Κυριακού κατά την τελετή υπογραφής του συμφωνητικού με το πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Τορίνο 2006», Βαλεντίνο Καστελάνι.
Η Αφή θα γίνει στις 12.30 το μεσημέρι στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ στη συνέχεια και για δέκα ημέρες η ΕΟΕ διοργανώνει λαμπαδηδρομία που θα διασχίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα, 1.989,5 χιλιόμετρα, περνώντας από 66 δήμους και οκτώ χιονοδρομικά κέντρα .
Για τον λόγο αυτό την Πέμπτη 22/9 ο κ.Κυριακού συναντήθηκε με τους Δημάρχους και Προέδρους Κοινοτήτων, απ΄ όπου θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα με σκοπό να τους ενημερώσει για τις λεπτομέρειες της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.
Στη συνάντηση, από την πλευρά της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον τρόπο επιλογής των λαμπαδηδρόμων που είναι ευθύνη κάθε τοπικής κοινωνίας καθώς και στις διευκολύνσεις που πρέπει να παράσχουν οι δήμοι για τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας, όπως για παράδειγμα στη δημιουργία σημείων συγκέντρωσης λαμπαδηδρόμων και στην εκπαίδευση εθελοντών.
«Είναι η πρώτη φορά που η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από τα χιονοδρομικά κέντρα» τόνισε ο κ. Κυριακού και πρόσθεσε: «Τα αιτήματα των δήμων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμπεριληφθούν στην διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας ήταν πάρα πολλά, όμως θα χρειαζόταν πάνω από ένας μήνας αλλά και πολλά χρήματα για να διατρέξει η Φλόγα σε όλη την Ελλάδα».
Στη συνάντηση αυτή τον Δήμο Καλαβρύτων και το Χιονοδρομικό Κέντρο εκπροσώπησαν οι κύριοι Τσεκούρας και Μπράτσικας .
Το πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας :
Πρώτη στάση της Ολυμπιακής Φλόγας το βράδυ της 27ης Νοέμβρη θα είναι στα Καλάβρυτα όπου θα διανυκτερεύσει, την επόμενη ημέρα θα σταματήσει στο Μεσολόγγι στις 29 θα περάσει από το χιονοδρομικό κέντρο στο Βελούχι και θα διανυκτερεύσει στο Καρπενήσι, στις 30 Νοέμβρη στην Καλαμπάκα, την 1η Δεκέμβρη στο Μέτσοβο (Κρύα βρύση) και διανυκτέρευση στην Κοζάνη, στις 2 στο Σέλι, τα 3-5 Πηγάδια και τη Νάουσα, στις 3 στη Θεσσαλονίκη, στις 4 στο Πήλιο (Αγριόλευκες) και το Βόλο, στις 5 στον Παρνασσό και την Αράχοβα, ενώ στις 6 Δεκεμβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα γίνει η επίσημη παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στους Ιταλούς (ώρα 16.20).
-------------------------------------------------------
(Δημοσιεύθηκε στην «Εβδομάδα των Καλαβρύτων» Αρ.φυλ.264 την Τετάρτη 28/9/2005)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα