Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2005

Χιονοδρομικό Κέντρο Βελβεντου (Κοζάνης) - Μια από τις έξη μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Τα επίσημα εγκαίνια των γραφείων της πραγματοποίησε η Εταιρεία «ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΑΤΕΕ» το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2005 στο Βελβεντό, . Σκοπός της εταιρείας, είναι η δημιουργία πρότυπου κέντρου χειμερινού και θερινού τουρισμού στην περιοχή Καταφυγίου των Πιερίων. Από την σύσταση της εν λόγο εταιρίας, είναι εμφανές πως δεν πρόκειται απλώς για ένα ακόμα μικρών δυνατοτήτων Χιονοδρομικό Κέντρο στην Δυτική Μακεδονία αλλά για ένα έργο πρωτοφανές για τα Ελληνικά δεδομένα.
Η «ΧΚΚΒ ΑΤΕΕ» έχει μετόχους τις γνωστές εταιρίες Doppelmayr (Αυστρία) & GARAVENTA A . G (Ελβετία) με ποσοστό 40% , την ελληνική εταιρία LM ΑΕ με ποσοστό 40%, τον ιδιώτη κύριο Xριστόδουλο Mαρκάλα με ποσοστό 6%, το Δήμο Bελβεντού με ποσοστό 12%, την Περιφέρεια Δυτικής Mακεδονίας με ποσοστό 1% και τον Xιονοδρομικό Σύλλογο Bελβεντού με ποσοστό 1%.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Yπουργός Mακεδονίας Θράκης, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, ο Νομάρχης Κοζάνης , καθώς και πολλοί ακόμα επίσημοι. Στην εκδήλωση αίσθηση έκανε η παρουσία του πρόεδρου της Eλβετικής εταιρίας αναβατήρων CARAVENTA Werner Inderbritzin , που σήμερα είναι πλέον θυγατρική της Doppelmayr καθώς και ο Martin Rush, υψηλό στέλεχος της Doppelmayr.
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Ανδρέας Λεούδης έκανε λόγο για Ιστορική στιγμή τονίζοντας ότι «η επένδυση στο Βελβεντό είναι σήμερα μια από τις 6 μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα με προϋπολογισμό 30 εκ. ευρώ και αν ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο θα υπάγεται κατευθείαν στο γραφείο του πρωθυπουργού. Υπογράμμισε επίσης πως το δύσκολο αυτό εγχείρημα θα ολοκληρωθεί σε δυο με τρία χρόνια και ήδη έχουν ξεκινήσει οι χρονοβόρες διαδικασίες λειτουργίας και αδειοδότησης του. Σημείωσε τέλος ότι γίνεται προσπάθεια οι εταιρείες GARAVENTA & DOPPELMAYER να πεισθούν να αναλάβουν το μάρκετινγκ και το μάνατζμεντ των υπολοίπων χιονοδρομικών κέντρων που λειτουργούν στην Δυτική Μακεδονία, ώστε να ξεφύγουν από την ερασιτεχνική λειτουργία τους και να φέρουν τον τουρισμό που αρμόζει και αξίζει στην περιοχή.»
Η δημιουργία αυτής της πολυσύνθετης εταιρίας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσους ασχολούνται με την Χιονοδρομία καθώς φαίνετε να αποτελεί την αρχή ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης των Χιονοδρομικών Κέντρων της χώρας...
----------------------------------------------------------
(Δημοσιεύθηκε στην «Εβδομάδα των Καλαβρύτων» Αρ.φυλ.267 την Τετάρτη 19/10/2005)

2 σχόλια:

Τη 9:17 π.μ., Ιουλίου 30, 2007 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε χθες το απόγευμα, σε δασώδη περιοχή στα Πιέρια όρη στη θέση Λιβάδια σε υψόμετρο 1900 μέτρων έχοντας αποτεφρώσει μέχρι στιγμής 5.000 στρέμματα. Στην περιοχή επιχειρούν δυο ελικόπτερα, είκοσι οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Κοζάνη, τα Γρεβενά, την Πτολεμαίδα, την Βέροια, το Δήμο Μακεδονίδος, την Κατερίνη και την Νάουσα, 45 πυροσβέστες και είκοσι άτομα πεζοπόρο τμήμα, μεταξύ των οποίων και επτά άτομα από την 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, καθώς και έξι υδροφόρες από Δήμους της περιοχής. Η πυρκαγιά έχει τρία μέτωπα και κινείται νότια με κατεύθυνση την περιοχή του Βελβεντού Κοζάνης και ανατολικά προς το Νομό Πιερίας.
πηγή : ΕΡΑ Κοζάνης

 
Τη 10:50 μ.μ., Ιουνίου 16, 2010 , Ο χρήστης Blogger Βασίλης Κοκκότης είπε...

Τελικά στην Ελλάδα τίποτα δεν είναι όπως φαίνεταΙ:
http://ai-vres.blogspot.com/2010/04/blog-post_6336.html

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα