Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2005

Χρυσή ευκαιρία για το Χ.Κ.Καλαβρύτων να προσελκύσει και πάλι τους Χιονοδρόμους

Τα βλέμματα λοιπόν όλων των χιονοδρόμων στρέφονται στο αμέσως μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της νοτίου Ελλάδος δηλαδή τα Καλάβρυτα.
Αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά τα μηνύματα που δημοσιεύονται κάθε μέρα στο διαδίκτυο. Προσέξτε μερικά ενδιαφέροντα σχόλια που αλιεύσαμε :

«Οι αντιδράσεις για τον τιμοκατάλογο είναι αρκετές. Η αύξηση για κανέναν δεν είναι ευχάριστη. Φυσικά καλό θα ήταν να ακούγαμε την επίσημη άποψη του χ/κ. Όμως νομίζω οτι είναι η ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ του χ/κ Καλαβρύτων για ανάκαμψη και δεν πρέπει να πάει χαμένη.»ΑΛΕΞΗΣ - ΑΡΓΟΣ ( στην σελίδα http://xionodromos.blogspot.com/)

«...Όπως έχω αναφέρει και αλλού ,αν το χ/κ Καλαβρύτων ανανεώσει την τιμολογιακή πολιτική ,σίγουρα θα υπάρχει ανταπόκριση..... Είναι στο χέρι των Καλαβρύτων να εκμεταλλευθούν το τιμολογιακό ατόπημα του Παρνασσού με την υιοθέτηση είτε μιας πραγματικά ευρωπαϊκής τιμολογιακής πολικής ή μιας ελληνικών προδιαγραφών .Όπως και αν έχει οφείλει να ανταποκρίνεται στην ελληνική πραγματικότητα....»
ZOX ( στην σελίδα http://xionodromos.blogspot.com/)

«Εύχομαι τα Καλάβρυτα να μη λειτουργήσουν με τη λογική ''τι είναι αυτοί και κοστίζουν 27E καλυτεροι από μας Ε τότε παραπάνω εμείς ''... Μακάρι να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους έδωσε ο Παρνασσός και με μια μικρή έστω μείωση των τιμών τους να ξαναβρούν τη χαμένη τους αίγλη...(μη γελιόμαστε, τα Καλάβρυτα έχουν πολύ καλύτερες πίστες-αρκεί να λειτουργούν).»
John Nikolaou (http://www.snowclub.gr/)

Τέτοιου είδους σχόλια «μας κλείνουν στην κυριολεξία το μάτι» και αποδεικνύουν πέρα για πέρα ότι η τιμολογιακή «γκάφα» του Παρνασσού αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάκαμψη του Χ.Κ. Καλαβρύτων κάνοντάς το και πάλι το αγαπημένο των χιονοδρόμων.
Μια προσιτή τιμολογιακή πολιτική σε συνδυασμό με καλό επίπεδο υπηρεσιών καθώς και πίστες όπως η Στύγα περισσότερο ανοιχτές δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο ότι θα αποδώσουν καρπούς .
Θεωρούμαι πως μια τέτοια ευκαιρία δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάει χαμένη.
....η απόφαση
Στις 4 Νοέμβριου σε συνεδρίαση του Δ/Σ του Χ.Κ.Καλαβρύτων συζητήθηκε και αποφασίστηκε το πλαίσιο το οποίο θα κινηθεί η νέα τιμολογιακή πολιτική.
Η στήλη «Χιονοδρόμος» σεβόμενη το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση από το χιονοδρομικό κέντρο δεν θα αποκαλύψει τις τιμές τις οποίες ορίσθηκαν. Ωστόσο μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους αναγνώστες πως στους κυριότερους τομείς αποφασίσθηκε πάγωμα, ακόμη και μείωση των περσινών τιμών καθώς και αλλαγή φιλοσοφίας σε σχέση με την χρέωση των καρτών τις καθημερινές.
Σπουδαίο ρόλο στην απόφαση αυτή έπαιξε η κινητοποίηση των επαγγελματιών της περιοχής καθώς και η έκταση που πήρε το ζήτημα αυτό στον τοπικό τύπο.
...υπάρχει όμως μια απορία
Ωστόσο είναι άξιον απορίας το γεγονός ότι αν και οι επαγγελματίες ειδών σκι - ξενοδόχοι της περιοχής έκαναν επίσημη αίτηση για ακρόαση από το Δ/Σ όχι μόνο δεν προσκλήθηκαν ακόμα σε συζήτηση αλλά 2 ½ μήνες μετά δεν έχουν λάβει καμία απολύτως απάντηση από την «δημοτική επιχείρηση».
Θεωρούμαι πως ένα αίτημα για ακρόαση τόσων επιχειρήσεων αλλά και δημοτών της περιοχής θα έπρεπε να τύχει πιο αξιοπρεπούς αντιμετώπισης από μια επιχείρηση που ονομάζετε «δημοτική»
Μιλώντας ανεπίσημα με σύμβουλο της επιχείρησης πληροφορηθήκαμε πως υπάρχει σκοπός να κληθούν οι αιτούντες αλλά πρώτα έπρεπε να αποφασισθεί η τιμολογιακή πολιτική από το Δ/Σ.
Θεωρούμε πορεία σοφίας αλλά και αυτονόητο κάποιος πρώτα να ακούει κάποιες προτάσεις και μετά να αποφασίζει. Τώρα το να αποφασίζει και μετά να ζητάει να ακούσει τις προτάσεις κάπως παράδοξο δεν ακούγεται;
Οφείλουμε δε να αναφέρουμε πως ο πρόεδρος του Ορειβατικού συλλόγου Καλαβρύτων και μέλος του Δ/Σ του Χ/Κ κύριος Χαρίλαος Ερμείδης πρότεινε να ακουστεί η γνώμη των επαγγελματιών πριν να πάρουν την τελική απόφαση αλλά η πρότασή του απορρίφθηκε.
...και άλλη μια απορία
Στην προκήρυξη για δημιουργία σχολών σκι στο Χ/Κ ανταποκρίθηκαν κάποιες ντόπιες επιχειρήσεις .Ωστόσο από τις 17/10 που έλιξε η προθεσμία των προτάσεων ως και σήμερα οι επιχειρηματίες δεν έχουν λάβει καμία απολύτως απάντηση από την πλευρά του Χ/Κ αν και είχαν δώσει σχετική προθεσμία τις 30/10 ώστε να έχουν χρόνο να προετοιμαστούν για την σεζόν που πλησιάζει.
Πότε αλήθεια περιμένει το χ/κ να συζητήσει μαζί τους;
Μήπως μία εβδομάδα πριν από την έναρξη της σεζόν , όπως και πέρυσι;
Νομίζουμε πάντως, ότι κανείς επιχειρηματίας ο οποίος σέβεται τον εαυτό του και την δουλειά του δε θα ‘χει διάθεση και φέτος για παρόμοιους ερασιτεχνισμούς.
....και μια τελευταία
Την εβδομάδα που μας πέρασε τετραμελής αντιπροσωπία διευθυντών -μόνιμων υπαλλήλων του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων επισκέφθηκε το «ολυμπιακό» Τορίνο. Ωστόσο μέλη του Δ/Σ (δηλαδή της διοίκησης) της ίδια επιχείρησης δεν είχαν ιδέα ούτε για το ταξίδι αυτό , ούτε για τους λόγους που έγινε αν και μόλις 3 μέρες πριν , δηλ την Παρασκευή είχαν συμβούλιο επί πολλών θεμάτων. Μάλιστα ένας εκ των συμβούλων είχε και ραντεβού την Δευτέρα το μεσημέρι με τον διευθυντή της επιχείρησης αλλά μόλις πήρε τηλέφωνο για να το επιβεβαιώσει , με έκπληξη πληροφορήθηκε από την γραμματεία πως ο διευθυντής βρισκόταν σε ταξίδι στην Ιταλία!!!
Μάλλον εδώ κολλάει η χαρακτηριστική παροιμία του αείμνηστου προέδρου της δημοκρατίας : «Η στραβός είν ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε»
---------------------------------------------------------------------
(Δημοσιεύθηκε στην «Εβδομάδα των Καλαβρύτων» Αρ.φυλ.269 την Τετάρτη 16/11/2005)

2 σχόλια:

Τη 4:39 μ.μ., Νοεμβρίου 16, 2005 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Βασίλη, ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση. Πραγματικά πολύ καλή δουλειά.

Αν και οι δομές είναι μάλλον σαθρές, ελπίζουμε και αγωνιούμε σε κάτι καλύτερο. Εσύ και εγώ, που είμαστε και ντόπιοι, σκέψου πως ήταν τα Καλάβρυτα, πριν και μετά το Χιονοδρομικό, πραγματικά τι προοπτικές και ευκαιρίες υπάρχουν, αρκεί οι υπεύθυνοι να τις αδράξουν.

Αντώνης.
Πάτρα.

 
Τη 8:37 μ.μ., Νοεμβρίου 16, 2005 , Ο χρήστης Blogger Βασίλης Κοκκότης είπε...

Ευχαριστώ πολύ Αντώνη

Ακριβός αυτές οι σκέψεις με οδήγησαν να ξεκινήσω τον «Χιονοδρόμο»
Με ελπίδα πάντα για το καλύτερο του τόπου μας και της χιονοδρομίας .

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα