Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2006

ΟΝΕΙΡΟ!!! ΣΕ ΦΟΝΤΟ ΛΕΥΚΟ


Η εβδομάδα που πέρασε συνοδεύτηκε από συνεχείς χιονοπτώσεις δημιουργώντας στον Χελμό ένα απίστευτα όμορφο στρώμα χιονιού , που σε συνδυασμό με τον ήπιο καιρό του Σαββατοκύριακου έδωσε την δυνατότητα στους επισκέπτες χιονοδρόμους να απολαύσουν όσο λίγες φορές τα αγαπημένα τους σπορ.
Η κατάσταση του δρόμου τόσο προς τα Καλάβρυτα όσο και προς τον Χελμό ήταν πολύ καλή μιας και τα μηχανήματα της Νομαρχίας και του Χ/Κ άνοιγαν συνεχώς τον δρόμο και έριχναν αλάτι διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο τους επισκέπτες που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάσθηκε καν να κάνουν χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων.
Στο Χ/Κ.Καλαβρύτων η κατάσταση ήταν εξίσου καλή πράγμα που ο καθένας μπορούσε να αντιληφθεί ακόμα και με την άφιξή του στο parking όπου υπάλληλοι του Χ/Κ φροντίζουν για την εύτακτη στάθμευση των αυτοκινήτων μέχρι και τις πίστες που ήταν όλες ανοιχτές και καλοστρωμένες.
Τις εντυπώσεις όμως πέρα για πέρα αυτό το Σαββατοκύριακο έκλεψε δίχως άλλο η απίστευτα καλής ποιότητας χιονιού γνωστή στην γλώσσα των χιονοδρόμων ως "πούδρα" που μπορούσε κανείς να συναντήσει σε όλο το βουνό .
Οι snowboarder όπως ήταν φυσικό έδωσαν το σύνθημα και ακολούθησαν στην συνέχεια οι σκιέρ σε μοναδικές διαδρομές εκτός πίστας.
Το "of piste" δηλαδή το σκι που γίνετε σε χιόνι απάτητο έξω από τις οροθετημένες πίστες κερδίζει όλο και περισσότερο τις καρδιές των χιονοδρόμων καθώς μπορεί και δίνει πολλαπλές επιλογές διαδρομών και απίστευτη αίσθηση ελευθερίας.
Ωστόσο το συγκεκριμένο είδος διασκέδασης στο χιόνι κρύβει και αρκετούς κινδύνους τραυματισμού , πράγμα που σημαίνει πως χεριάζετε ιδιαίτερη προσοχή. Για τους αμύητους στο εκτός πίστας σκι θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσουν αυτή την νέα εμπειρία με την βοήθεια παλαιότερων χιονοδρόμων μιας και η τεχνική που χρησιμοποιούμε στο "απάτητο" διαφέρει από αυτήν που χρησιμοποιούμε στις καλά πατημένες πίστες.
Για τις πολλές λοιπόν παρέες οι οποίες ξεκίνησαν ή πρόκειται να ξεκινήσουν τα επόμενα Σαββατοκύριακα "αποδράσεις εκτός πίστας" ζητήσαμε την συμβουλή ενός ειδικού , του διπλωματούχου εκπαιδευτή σκι κυρίου Κ.Γκορζή ό οποίος θα μας μιλήσει για κάποιες αρχές που πρέπει να διέπουν μια ομάδα που ξεκινάει για "off pist" σκι ιδιαίτερα όταν στην ομάδα αυτή βρίσκονται και πιο άπειροι χιονοδρόμοι.
------------------------------------------------------------------------------------------
(Δημοσιεύεται στην «Εβδομάδα των Καλαβρύτων» Αρ.φυλ.275 την Παρασκευή 20/01/2006)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα