Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2006

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ Χ.Κ. ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Επερώτηση στη βουλή για την πορεία των Χιονοδρομικών κέντρων της χώρας κατέθεσε προς τον υπουργό τουρισμού κ.Αβραμόπουλο ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημ.Κωνσταντάρας.
Αναδημοσιεύουμε την πολύ ενδιαφέρουσα επερώτηση όπως δημοσιεύθηκε στο επίσημο site του εν λόγο βουλευτή.

Η ανάπτυξη των χιονοδρομικών κέντρων στην Ελλάδα

Με την ανάπτυξη του σκι βουνού και του αυξημένου ενδιαφέροντος των Ελλήνων, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο πολύ μεγάλος αριθμός Ελλήνων χιονοδρόμων να ταξιδεύει στο εξωτερικό και όχι μόνο σε παραδοσιακές «χώρες του χιονιού» όπως οι Σκανδιναβικές, η Ελβετία και η Αυστρία αλλά και σε γειτονικές χώρες όπως η Βουλγαρία. Οι Έλληνες φίλοι του σκι καταθέτουν πολλά παράπονα για τις συνθήκες που επικρατούν σε αρκετά Ελληνικά χιονοδρομικά κέντρακαι για υπέρογκες χρεώσεις. Για παράδειγμα, μου αναφέρουν ότι το Χ.Κ του Παρνασσού «Κελάρια», χρεώνει 27 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες και ότι αυτό συμβαίνει ότι εκμεταλλεύονται ότι είναι το κοντινότερο χιονοδρομικό στην Αθήνα. Όσοι ασχολούνται με τη χιονοδρομία και ταξιδεύουν στο εξωτερικό κάνουν λόγο για μεγάλες προοπτικές που έχουν τα βουνά μας και κέρδος που θα μπορούσε να έχει η χώρα μας στον τομέα των χειμερινών αθλημάτων και κατά προέκταση ο Ελληνικός τουρισμός.
Ερωτάται ο κ Υπουργός:
Υπάρχει προβληματισμός και μέριμνα για τη βελτίωση όσων Ελληνικών χιονοδρομικών κέντρων χρειάζονται βελτίωση ; Εξετάζεται η πιθανότητα να συνεργαστούν με τους Έλληνες ειδικούς στην πιθανή ανακατασκευή κάποιων χιονοδρομικών κέντρων σε ξένους που έχουν μεγάλη εμπειρία και ειδικές γνώσεις ; Έχει δρομολογήσει το Υπουργείο τον χειμερινό τουρισμό ως πόλο έλξης των ξένων στη χώρα μας;

Όλοι πλέον αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του υπουργού μιας και ο προβληματισμός γύρω από την ανάπτυξη των Χιονοδρομικών κέντρων της χώρας είναι πλέον εμφανής και σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο.
Ήδη η στήλη μας από το φθινόπωρο έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την «φυγή» των χιονοδρόμων σε χιονοδρομικά του εξωτερικού και την ανάγκη για συντονισμένες ενέργειες που σκοπό θα έχουν την ανάπτυξη της χιονοδρομίας στην Ελλάδα .
Ελπίζουμε σύντομα να δούμε σοβαρές κινήσεις στον τομέα αυτό που αποτελεί κομβικό σημείο για την ανάπτυξη πολλών ορεινών περιοχών της χώρας.
____________________________

Την εβδομάδα αυτή στο Μόναχο της Γερμανίας λαμβάνει χώρα η μεγαλύτερη έκθεση ειδών σκι στην Ευρώπη (Ispo 2006) Ο «Χιονοδρόμος» θα βρίσκετε εκεί και θα μας μεταφέρει το κλίμα και τις νέες τάσεις που επικρατούν...

(Δημοσιεύθηκε στην «Εβδομάδα των Καλαβρύτων» Αρ.φυλ.276 )

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα