Πέμπτη, Αυγούστου 12, 2010

Προσεχώς... λουκέτο στο χιονοδρομικό Βασιλίτσας;

Του Χρήστου Βήττα

Αβέβαιη είναι η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας τον προσεχή χειμώνα, καθώς η κυβέρνηση με αιφνιδιαστική απόφαση ανακάλεσε τον διορισμό των οκτώ υπαλλήλων, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των φορέων της περιοχής, ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διαβαίνουν το κατώφλι της ανεργίας και βρίσκονται σε απόγνωση.

Με μεγάλη έκπληξη ο δήμος και η νομαρχία Γρεβενών, αλλά και οι ίδιοι οι απολυμένοι, πληροφορήθηκαν την απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 32012/22-7-2010 του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή, σύμφωνα με την οποία ανακαλείται ο διορισμός του μόνιμου προσωπικού στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας. “Μας προκάλεσε έκπληξη το γεγονός, καθώς όλοι οι φορείς δουλέψαμε συντονισμένα για τον διορισμό ενός μίνιμουμ αριθμού εργαζομένων στο χιονοδρομικό κέντρο, το οποίο αποτελεί βασικό αναπτυξιακό πυλώνα της περιοχής”, δήλωσε στη “Μ” ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Νούτσος.

Ο νομάρχης Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης σημείωσε: “Τεράστια αγανάκτηση και αγωνία για το μέλλον τους προκαλεί αυτή η απόφαση που αγγίζει τα όρια της κοροϊδίας εκ μέρους της συντεταγμένης πολιτείας προς τους οκτώ συμπατριώτες μας, οι οποίοι μετά από πολυετείς προσπάθειές τους για τη μονιμοποίησή τους, που βρήκαν διαχρονικά στο πλευρό τους όλους τους φορείς του νομού, θεώρησαν ότι δικαιώθηκαν για όσα πρόσφεραν επί σειρά ετών στο Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας, με τις συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε”. Επίσης ο νομάρχης Γρεβενών κάνει λόγο για “πρωτόγνωρη απόφαση”, η οποία “δημιουργεί μεγάλη αγωνία σε όλη την κοινωνία των Γρεβενών σχετικά με τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου, όχι μόνο για την επόμενη περίοδο αλλά για την εν γένει βιωσιμότητά του στο μέλλον”.

Προσθέτει μάλιστα πως “τυχόν αιτιολογία για τη λήψη αυτής της απόφασης με κριτήριο την ελάφρυνση του δημοσίου λογιστικού, λόγω της υπογραφής του μνημονίου και της ψήφισης του νόμου 3833/2010 για λήψη μέτρων προς αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, είναι πέρα για πέρα σαθρή και έωλη, στον βαθμό που οι απώλειες από τη διαφαινόμενη πλέον μη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου θα είναι απείρως πολλαπλάσιες, ενώ οι συμπατριώτες μας που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού καταδικάζονται σε μαρασμό”.
Αγώνας διαρκείας

Ο δήμαρχος Γρεβενών Γ. Νούτσος κάλεσε την κυβέρνηση “να προβεί σε άμεση ανάκληση της απόφασης που βάζει ταφόπλακα στην περιοχή”, επισημαίνοντας: “Οι καλοκαιρινοί μήνες που έχουμε μπροστά μας είναι καθοριστικοί, καθώς θα κριθεί αν λειτουργήσει ή όχι το χιονοδρομικό κέντρο. Είναι φανερό πως με την ανάκληση των διορισμών του προσωπικού δεν θα γίνει η απαιτούμενη συντήρηση του χιονοδρομικού κέντρου και κατά συνέπεια δεν θα λειτουργήσει φέτος τον χειμώνα”.

Τόσο ο νομάρχης όσο και ο δήμαρχος διαβεβαίωσαν ότι “ξεκινούν έναν αγώνα διαρκείας για την ακύρωση της απόφασης που καταδικάζει το νομό σε βαθιά ύφεση” και προσθέτουν ότι “πρώτιστος στόχος είναι η βιωσιμότητα του χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά εργαλεία του τόπου μας”.

Πηγή: http://www.makthes.gr/news/reportage/59569/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα