Πέμπτη, Αυγούστου 19, 2010

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτεί μελέτη ανάπτυξης του Χιονοδρομικού Χελμού

100.000 ευρώ για το master plan

Η Οικονομική κρίση δημιουργεί πολλά προβλήματα στον ευαίσθητο τομέα του τουρισμού. Ο χιονοδρομικός τουρισμός, ως ειδική κατηγορία τουρισμού που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως κατηγορία «υψηλού» τουρισμού δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τα προβλήματα αυτά.
Για τον λόγο αυτό και προνοώντας πριν φτάσει το πρόβλημα να είναι μη αναστρέψιμο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος μέσω του υποπρογράμματος της Τεχνικής Βοήθειας του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας θα προχωρήσει στην εκπόνηση Μελέτης Σχεδίου Ανάπτυξης (MASTER PLAN) για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων χρηματοδοτώντας την με το ποσό των € 100.000
Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Αποστολόπουλος υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα για να ξεκινήσει η διαδικασία μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Καλαβρύτων με την παρουσία του Δημάρχου κ. Λαζουρά και του Νομάρχη Αχαίας κ. Κατσικόπουλου.
Το Κύριο Σχέδιο Ανάπτυξης προορίζεται να ενεργήσει ως καθοδηγητικό πλαίσιο για τον τρόπο με τον οποίο θα αναπτυχθεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων στο μέλλον και οι προδιαγραφές της μελέτης ετοιμάζονται σε πλήρη συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Το Κύριο Σχέδιο Ανάπτυξης αναμένεται να περιλαμβάνει την τελική θέση, τον τύπο και την κλίμακα μεγέθους των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων (συρμοί σκι, αναβατήρες, υπηρεσίες φιλοξενίας, άλλες πλην σκι δραστηριότητες, λειτουργίες στην περιοχή σκι, τεχνητό χιόνι, μεταφορά προσώπων αλλά και τον συγχρονισμό και την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των προηγούμενων δράσεων).

Γιώτα Κοντογεωργοπούλου

Πηγή: http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/26250#mail_now

1 σχόλια:

Τη 11:40 π.μ., Αυγούστου 20, 2010 , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

..αλλο ενα μαστερ πλαν Βασίλη----τετοιες εποχες η λεξη "χειμερινες επενδυσεις" προβληματιζουν - μακαρι να βρεθει το κονδυλι κ να γινουν στο μελλον, εστω δειλα βηματα εκσυγχρονισμου, μιας κ χρειαζονται στο Χελμο (κ που δε χρειαζονται!?), μιας κ γενικοτερα το βουνο [χ/κ] μπαινει σε αλλη (πιο αισιοδοξη) εποχη με οσο 'αλλαζουν'...
fingers crossed!

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα